English (United Kingdom)Hungarian (formal)

KÉSZPÉNZES RÉGI PÉNZ FELVÁSÁRLÁS

Készpénzért vásárolunk, illetve internetes aukcióra átveszünk régi pénzeket, érméket, az ókortól napjainkig. Keresünk továbbá magyar és külföldi papírpénzeket, pénzhelyettesítőket, szükségpénzeket, képeslapokat.e-max.it: your social media marketing partner
 

ANTIK ÉRMÉK

Legtöbben hazánkban a Római Császárság időszakát preferálják, de sokan gyűjtenek római köztársaság kori vereteket, illetve görög pénzeket is. A római érmék közül leggyakoribbak, így legolcsóbbak a VI. századi bronz pénzek (nummus, folis, maiorina), ezek pár száz forinttól elérhetők. A római denár népszerű gyűjtési terület - értéke a minőségen kívül, ritkaságának függvénye. Egy olyan császár érméje, aki majd 30 évig uralkodott (Vespasianus), alapvetően kevesebbet ér mint például a 69-ben uralkodott három császár (Otho, Galba, Vitellius) ezüst és bronz pénzei.

e-max.it: your social media marketing partner
 

HABSBURG ÉRMÉK

A legismertebbek és legtöbbek által gyűjtöttek Ferenc József érméi. Kis értékű váltópénzei (korona, krajcár, fillér, Forint) olyan családoknál is előfordulnak, akik nem igazán foglalkoztak gyűjtéssel. Drágább darabjai (arany 4-8 Forintok, 10-20 Korona, Dukátok) szép állapotban inkább csak gyűjteményekben maradtak fent. Az előtte lévő Habsburg uralkodók olcsóbb darabjai a krajcárok, dénárok, de pl. egy szép állapotú tallér, arany dukát tízezreket, sőt néha százezreket érhet.

e-max.it: your social media marketing partner
 

MAGYAR-KÜLFÖLDI PAPÍRPÉNZEK

Már Mária Terézia idejében megjelentek az első papír fizetőeszközök, de igazi elterjedésük a korona bankjegyek megjelenésével kezdődött. A korai Korona bankjegyek ritkán értékesek, a későbbiek közül a nagyobb címletek bírnak jelentős értékkel. A Pengők közül az 1926-1929 köztiek ritkák, a világháborús darabok már néhány kivétellel nem bírnak jelentős értékkel. A Forintok közül a háború utáni pár évjárat ami keresettebb a gyűjtők körében.

e-max.it: your social media marketing partner
 

Ékezet

Festőművész - Gyűjtő

Festőművész - Gyűjtő

e-max.it: your social media marketing partner
 

KÖZÉPKORI ÉRMÉK

Az Árpádházi illetve a Vegyesházi pénzek tartoznak ebbe a kategóriába, készültek aranyból, ezüstből, ritkán rézből, bronzból. A legközönségesebb dénárok értéke 500-2000 Ft között van, de a ritkábbak érhetnek több tízezer forintot is. A vegyesházi aranyforintok értéke átlagos jó állapotban 100 000 felett van.

 

 

 

 

e-max.it: your social media marketing partner
 

MAGYAR-KÜLFÖLDI MODERN ÉRMÉK

Modern  bizonyos szempontból a középkor utáni összes forgalmi és emlék érme, érem. Felvásárlási árukat, csakúgy mint más kategóriákban ritkaságuk és állapotuk alapján állapítjuk meg. Az 1946 utáni forgalmi és emlék forintok esetében elmondható, hogy általában a használt, kopott darab ára töredéke a sérülésmentes, forgalomba nem került , úgynevezett UNC példányokénak.

 

e-max.it: your social media marketing partner
 

ÉRMEK, JELVÉNYEK

Folyamatosan keresünk átvételre különféle kitüntetéseket, emlék medálokat, érméket. Értékesebbek lehetnek a ritkább Ferenc József , vagy korábbi Habsburg kitüntetések, de az I. és II. Vh darabjai közt is lehetnek jobb darabok. A szocializmus tömeg darabjai közt elvétve lehet találni ritkaságokat, de kidobni átnézés nélkül őket felelőtlenség. Ritkán, de lehetnek köztük komolyabb pénzt érő darabok.

e-max.it: your social media marketing partner
 

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterToday95
mod_vvisit_counterYesterday86
mod_vvisit_counterThis week1358
mod_vvisit_counterLast week317
mod_vvisit_counterThis month5394
mod_vvisit_counterLast month9137
mod_vvisit_counterAll days884320

 5 guests OL
Your IP: 54.210.61.41

Az árverésre történő átvétel, illetve a felvásárlás helye:

Budapest, VI. kerület, Vörösmarty u. 61.

Nyitvatartás: Hétfőtől-péntekig 10 és 18 óra között

E-mail: info@procopius.hu